Katolická církev v České republice > Brněnská diecéze

Vyhledávání:

Biskupství brněnské Pastorace Rodiny Mládež Katecheté Knihovna Muzeum Církevní soud Charita Svatý otec v Brně
česky slovensky polski english deutsch italiano

Aktuality

Představení dětí z Misijních klubek

Na příjezd papeže Benedikta XVI. do ČR se připravují i spolupracovníci Papežských misijních děl, jejichž patronem je sám Svatý otec. Přijedou na setkání do Prahy, Brna a Staré Boleslavi. V rámci připravovaného programu papežské návštěvy v Brně 27.9. představí děti z brněnské Cyrilometodějské základní školy své misijní vystoupení.

Během uvítací hymny Papežského misijního díla dětí „Pošli mě, půjdu já“ nastoupí děti v tričkách a šátcích pěti barev kontinentů za použití různých symbolů: Evropa: bílá látka, růženec, louče, Afrika: zelená látka, ovoce apod. Tímto způsobem představí smysl misijního snažení, které se dotýká celého světa.

Děti z Misijních klubek nachystaly pro papeže také dárky – přáníčka ve tvaru sluníčka. Nezapomínají se za něho modlit ani během příprav na jeho příjezd. Překvapením jistě bude i perníkový misijní růženec s čísly Misijních klubek, který dostane jako upomínku na tuto akci.

Papežská misijní díla, Špindlerův Mlýn 33, 543 51, Česká Republika, Tel: 00420 499 433 058, GSM: 00420 604 838 882, info@misijnidila.cz, www.misijnidila.cz 


19. září 2009 | Jiří Šlégr