Katolická církev v České republice > Brněnská diecéze

Vyhledávání:

Biskupství brněnské Pastorace Rodiny Mládež Katecheté Knihovna Muzeum Církevní soud Charita Svatý otec v Brně
česky slovensky polski english deutsch italiano

Aktuality

Papežova cesta po České republice na obrazovkách televize NOE

TV NoeNejen obyvatelé České republiky, ale i svět se pečlivě připravuje na příjezd Svatého otce, který svoji státní a pastorační návštěvu vykoná od soboty 26.  do pondělí 28. září 2009. Papež Benedikt XVI. navštíví Prahu, Brno a Starou Boleslav. Televize Noe se bude snažit, aby byla u každého významného a důležitého okamžiku Svatého otce, a mohla tak přinést na obrazovku ty nejaktuálnější a nejzajímavější momenty.

Diváci se proto budou moci setkat s programem Svatého otce v sedmi několikahodinových vysílacích blocích. Televize Noe vytvořila proto v Ostravě zvláštní studio s příznačným názvem - Studio Benedikt. Aby diváci získali co nejvíc informací kolem papežské návštěvy, budou hosté a moderátoři tohoto studia vstupovat na obrazovku vždy minimálně půl hodiny před, půl hodiny po přímých přenosech, ale i v jejich průběhu. Moderátoři Stanislava Vidumská a Marcel Puvák si budou do ostravského studia zvát hosty, kteří budou na papežovu návštěvu reagovat.Ve zpravodajských relacích se mohou diváci vracet k prožitým okamžikům papežské návštěvy. Televize Noe tak chce těm divákům, kteří se vlastních poutí nemohou zúčastnit vybudovat virtuální mosty mezi reálnou papežskou návštěvou a jejich domovy. Vzniká tak pro ně možnost dostat odpovědi na nejrůznější dotazy týkající se této naprosto mimořádné událostí v naší zemi.

Několik slov k programu.

V pátek 25. září ve 20.05 uvidíme nový zajímavý dokument italsko-německé produkce o Benediktu XVI., který obsáhle zachycuje celý jeho život a nese název Dobrodružství pravdy.

První blok Studia Benedikt začíná v sobotu 26. září v 11.00 a bude trvat do 13.30. Uvidíme přílet Svatého otce, uvítací ceremoniál a návštěvu kostela Panny Marie Vítězné. Navíc se naši moderátoři spojí se zpravodaji v Praze a budou přímo z místa informovat o aktuálním dění.

Další blok začne v 16.45 a skončí ve 21.00. Uskuteční se v něm přímý přenos z papežova setkání s představiteli politického, společenského života a s diplomatickým sborem. V 18.00 se diváci zúčastní Modliteb nešpor z katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Odtud se přemístíme do Brna, kde televize Noe uskuteční večerní přímý přenos Koncertu naděje.

Druhý den návštěvy svatého Otce začíná Studio Benedikt vysílat už v 7.00.
Uvidíme nejdříve koncert Hradišťanu a brněnské Kantilény, pak budeme sledovat papežův přílet do Brna. Následovat bude mše svatá z Tuřanského letiště, která začne v 10.00. Další program obstará hudební pásmo Posádkové hudby Olomouc a Kyjovánku. Studio Benedikt se znovu ozve v 17.00 a vytrvá do 22.30. Opět v přímém přenosu uvidíme papežovo setkání s představiteli Ekumenické rady církví i setkání s Akademickou radou. Do Studia Benedikt se znovu diváci vrátí k přímému přenosu 19.30 do 22.30 ze Staré Boleslavi.

V pondělí 28. září začne Studio Benedikt vysílat již v 6.30. Podíváme na louku ve Staré Boleslavi, kde probíhat hudebně-dramatický předprogram.
V 8.45 se očekává příjezd svatého Otce a jeho návštěva v Basilice sv. Václava.
Pak následuje slavnostní mše svatá. Poslední vstup začne od 13.00 do 19.00.
Budeme se aktuálně s našimi hosty vracet k jednotlivým událostem a v 17.15 uvidíme Benedikta XVI. naposled na letišti před odletem do Říma.

Více informací o návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice na webu televize Noe www.tvnoe.cz.


15. září 2009 | Martina Urbanová