Katolická církev v České republice > Brněnská diecéze

Vyhledávání:

Biskupství brněnské Pastorace Rodiny Mládež Katecheté Knihovna Muzeum Církevní soud Charita Svatý otec v Brně
česky slovensky polski english deutsch italiano

Aktuality

Papež Benedikt XVI. a přenosy na televizi NOE

TV NoeTelevize Noe bude přinášet divákům nevšední zážitky z apoštolské cesty Svatého otce po České republice. V sedmi vstupech Studia Benedikt představí celou cestu papeže Benedikta XVI.

V pátek 25. září ve 20.05 se máte možnost podívat na nový životopisný dokument Benedikt XVI.: Dobrodružství pravdy.

V sobotu 26. září dopoledne se můžete posadit k obrazovkám v 11.00 k prvnímu vstupu Studia Benedikt. V něm se podíváme na přímý přenos uvítacího ceremoniálu na letišti v Praze, na návštěvu kostela Panny Marie Vítězné - Pražské Jezulátko, spojíme se se zpravodaji v Praze a do studia si pozveme zajímavé hosty.

V sobotu odpoledne se v 17.00 ohlásíme přímým vstupem Studia Benedikt ze Setkání s představiteli politického a společenského života, dále bude následovat Modlitba nešpor s kněžími, řeholníky, bohoslovci a zástupci církevních hnutí, Studio Benedikt pak bude pokračovat přímým přenosem Koncertu naděje z Brněnského letiště v Tuřanech, kde vystoupí kapela Svítání, Peter Milenky band a Arka Noego.

V neděli 27. září dopoledne se třetím vstupem Studia Benedikt ohlásíme již v 7.00, kde se podíváme na předprogram na Tuřanské letiště, kde bude probíhat duchovní pásmo se zpěvem a modlitbami Komunity Emmanuel, promítneme si film od Jiřího Stracha. Pak bude následovat vystoupení Hradišťanu a Kantilény Brno a budeme se společně připravovat na přistání papeže Benedikta XVI. na letišti v Brně. Od 10.00 bude na programu společná mše svatá a následně polední modlitba Anděl Páně. Program v Brně bude pokračovat i po odletu Svatého otce zpět do Prahy. Můžete se těšit na hudební pásmo Posádkové hudby s Kyjovánku. Z Brna se také ohlásí zpravodajové.

V neděli odpoledne se Studio Benedikt s moderátory Marcelem Puvákem a Stanislavou Vidumskou přihlásí opět v 16.00 a v něm budete mít možnost shlédnout Setkání s představiteli Ekumenické rady církví v České republice z Arcibiskupského paláce v Praze a Setkání s akademickou radou obcí z Vladislavského sálu na Pražském hradě. V neděli se naposledy Studio Benedikt přihlásí ve 20.00 přímým přenosem Večeru mladých z Boleslavského náměstí. V programu se představí kapela Credenc, budete mít možnost si vyslechnout přednášky a svědectví a podívat se na divadelní představení Klopýtání.

Poslední den návštěvy Svatého otce v České republice, tedy v pondělí 28. září dopoledne se Studio Benedikt přihlásí v 6.00 promítáním filmu Cestou čtvrtého krále, následovat bude předprogram z Proboštské louky ve Staré Boleslavy. Následovat bude přímý přenos příjezdu papeže na louku a v 9.45 bude Svatý otec sloužit mši svatá u příležitosti Národní svatováclavské pouti.

V pondělí odpoledne se Studio Benedikt naposledy přihlásí v 17.00, kde bude sledovat Rozloučení s Apoštolskou nunciaturou, Závěrečný ceremoniál z ruzyňského letiště a následně v 17.45 odlet papeže Benedikta XVI. zpět do Říma.


15. září 2009 | Martina Urbanová